03.09.2008

Cartofi frantuzesti

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:cartofi, smantana, oua fierte, cascaval .

Mod de preparare:

Se fierb cartofii si se taie rondele. Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi si se toarna smintina deasupra. Dupa preferinta, la fiecare strat se poate adauga cascaval.Se pune la cuptor pina se rumeneste.Aceasta mincare este mai buna fierbinte, dar poate fi mancata si rece.

Reteta am luat'o de pe un site,e ok.Sfat:puneti cat mai mult cascaval,iar cartofii sa ii fierbeti cam 20 de minute cu coaja cu tot(trebuie sa nu fie tari,dar nici foarte moi) .Desfaceti coaja dupa ce se racesc si taiati rondele.

Platou delicios


Tot la miez de noapte cand ma transform in bucatareasa,k oamenii in varcolaci,m'am gandit sa fac un platou cu gustari "reci".Rosii umplute cu salata de vinete si ardei umpluti cu crema de branza.
Dureaza pana se coc vinetele,pana le cureti si le faci salata(odata decojite,se toaca bine...puneti ulei,ceapa,sare si amestecati intr'un singur sens)...iar crema se obtine usor:radeti telemea,adaugati smantana si marar.
Se serveste cu paine prajita,preferabil.