24.10.2008

Ciorbica de vacuta

Ingrediente:















- 2 ardei grasi

- 2 cepe

- 1 cartof

- 2 morcovi

- 1 telina

- 1 legatura de patrunjel


- suc de rosii


- bors


-vegeta/delikat


- carne de vita




Se dau prin razatoare 1 ceapa,morcovii si telina.Se toaca patrunjelul,catroful,ardeii si carnea.


Intr-o oala de aproximativ 3-4 litri se pune apa si se lasa pe foc...carnea trebuie spalata bine si pusa in apa la fiert(10-15 minute).Se curata apa de spuma cu ajutorul unei linguri,apoi se adauga legumele,inclusiv 1 ceapa intreaga(curatata,evident).Dupa 20-30 min se pune sucul de rosii,se amesteca,se lasa din nou 15 minute la fiert compozitia,apoi se pune jumatate sau un litru de bors,depinde cat de acra doriti sa fie ciorba.Puneti vegeta dupa gust si mai lasati 10 minute pe foc.









Se serveste cu smantana sau cu ardei iute si paine. (eu o mananc fara)





Bonne apetit!