25.09.2008

Pui thailandez




Mancare thailandeza! stiu ca nu suna foarte tentant,dar nu confundati mancarea thailandeza cu cea chinezeasca.

Ingrediente necesare: Orez (bob lung),pasta de tomate,usturoi,ceapa,unt,carne de pui,zahar,curry,sos de soia(light),sare.

Mod de preparare:

- intr'o oala se fierbe orezul(cititi instructiunile de pe punga) cu putin ulei.
-taiati cubulete carnea de pui(piept pui dezosat) si usturoiul(5 catei).
-ungeti o tigaie mare cu unt(un sfert din unt),puneti usturoiul si lasati cateva secunde sa se rumeneasca,puneti pasta de tomate amestecata cu condimente curry sau doar pasta de curry daca aveti.lasati un minut pe foc si amestecati.Adaugati cubuletele de carne de pui.Amestecati din nou...
-compozitia va fi lasata pe foc intre 5 si 10 minute.Peste aceasta,se pune orezul scurs de apa.Amestecati bine de tot orezul cu sosul obtinut si presarati zahar pe deasupra(zahar brun in cel mai bun caz).Adaugati sos de soia(light),dupa gust...
-ceapa este taiata rondele

Serviti in farfurie portia cu rondelele de ceapa deasupra.(si legume thai)

SFAT:pt un aspect mai frumos si o combinatie mai buna,e bine sa aveti legume Thai pe care le gasiti in magazinele mai mari.Acestea se prajesc vreo 2-3 minute intr'o tigaie cu ulei.

Pofta maaaare!!!:)

Niciun comentariu: